Hygieniapassikoulutus ja -testi

Aika: 18.6.2019 klo 16:30

Hygieniapassikoulutus ja -testi Herttonomeille

Tiistaina 18.6.2019 Riihellä

Koulutus on kello 16.30-19.30 ja testi kello 19.45-21.00. Voit myös valmistautua itsenäisesti ja tulla pelkästään testiin.

Kokkaava puutarhuri, hanki itsellesi hygieniapassi!

Kun käsittelet ja valmistat ruokaa ja leivonnaisia tarjolle tai myyntiin, on hyvä olla elintarvikehygienia hallussa. Hyväksytysti suoritettu hygieniapassi toimii todistuksena siitä, että osaat.

Tilaisuus järjestetään, jos osallistujia on vähintään kymmenen. Ilmoittaudu viimeistään 10.6. Alaikärajaa ei ole, mutta sanasto on hieman haasteellista, joten suositellaan noin 16 vuodesta alkaen. On hyödyksi työpaikkaa hakiessa.

Yhdistys maksaa koulutuksen, itse maksetaan testi. Testikysymykset ovat Ruokaviraston laatimat. Ne liittyvät mikrobiologian perusteisiin, hygieenisiin työtapoihin, ruokamyrkytyksiin, henkilökohtaiseen hygieniaan, puhtaana-pitoon, lainsäädäntöön ja omavalvontaan. Koulutuksen pitää ja testin valvoo hygieniatestaaja Satu Linnermo-Niinikoski.

Hygieniaosaamistesti on kirjallinen ja se kestää 45 min. Siinä on 40 väittämää oikein /väärin. Testi on hyväksytty, mikäli oikeita vastauksia on 34/40. Tulokset saa tietää heti ja osaamistodistuksen sekä hygieniapassin postitse 2-3 viikon kuluessa. Ne ovat voimassa toistaiseksi.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset viimeistään 10.6. sähköpostitse: tapahtumat.hspy@gmail.com

Lisätietoa sivulla hygieniapassi.fi