Sähköt

Yhdistys tekee parhaansa taatakseen mahdollisimman häiriöttömän sähkön kaikille.

On kuitenkin hyvä muistaa, että katkoja saattaa tulla helposti, kun käytetään esim. haketinta tai muita äkillisen kuormituksen aiheuttavia laitteita. Talvella voi katkoja aiheuttaa myös kosteus, joka saattaa kondensoida vettä jakokaappeihin. Viimeksi mainittua vikaa on korjattu talvella 2017-2018 asentamalla jakokaappeihin uudet ja paremmat kiskot. Niissä mökeissä, joihin on asennettu uusi sähkötaulu, voi myös tulla katkoja, jos kuormitus nousee äkillisesti esim. hakettimen käynnistämisestä. Yritetään pärjätä. Mökeillä kannattaa pistäytyä talvella aika ajoin, varsinkin jos siellä on läpivuotista sähköntarvetta.

Jos sähköt katkeavat, soita ja varaudu odottamaan:

Ate Ruutuoksa, p. 0400 432964

Kaija Kumpukallio, p 040 589 7737 tai huoltonumero p. 044 240 6197 (nyt Kaijalla).

Mikäli sähköt ovat katkenneet, sen on yleensä aina aiheuttanut joku laite.

Jos sähkö katkeaa mökistä, toimi näin:

  • Tarkista, että oman mittarin sulakkeet ovat ehjiä.
  • Katso, että mikään vaaraa mahdollisesti aiheuttava laite ei ole päällä, esimerkiksi liesi.
  • Tarkista missä alueella olevassa kaapissa on mökkisi automaattisulake (ovat yleensä lähimmässä jakokaapissa ja kaapin kyljessä on mökkien numerot).

Sinun on oltava paikalla vahinkojen välttämiseksi, kun automaattisulake käännetään takaisin päälle. Sähköjä saavat kytkeä päälle vain henkilöt, joilla on siihen yhdistyksen päivitetty lupa. Sähkökatkosta ja sulakkeen päällelaittamisesta pitää aina ilmoittaa yhdistykselle. Lisätietoa pj Kaija Kumpukalliolta.