Sähköt

Yhdistys tekee parhaansa taatakseen mahdollisimman häiriöttömän sähkön kaikille.

On kuitenkin hyvä muistaa, että katkoja saattaa tulla helposti, kun käytetään esim. haketinta tai muita äkillisen kuormituksen aiheuttavia laitteita. Talvella voi katkoja aiheuttaa myös kosteus, joka saattaa kondensoida vettä jakokaappeihin. Viimeksi mainittua vikaa on korjattu talvella 2017-2018 asentamalla jakokaappeihin uudet ja paremmat kiskot. Niissä mökeissä, joihin on asennettu uusi sähkötaulu, voi myös tulla katkoja, jos kuormitus nousee äkillisesti esim. hakettimen käynnistämisestä. Yritetään pärjätä. Mökeillä kannattaa pistäytyä talvella aika ajoin, varsinkin jos siellä on läpivuotista sähköntarvetta.

Mikäli sähköt ovat katkenneet, sen on yleensä aina aiheuttanut joku laite.

Jos sähkö katkeaa mökistä, toimi näin:

  • Tarkista, että oman mittarin sulakkeet ovat ehjiä.
  • Katso, että mikään vaaraa mahdollisesti aiheuttava laite ei ole päällä, esimerkiksi liesi.
  • Tarkista missä alueella olevassa kaapissa on mökkisi automaattisulake (ovat yleensä lähimmässä jakokaapissa ja kaapin kyljessä on mökkien numerot).
  • Tiedot yleisestä sähkökatkosta voit tarkistaa Helenin Sähkökatkot-sivulla olevasta reaaliaikaisesta kartasta: https://www.helensahkoverkko.fi/ajankohtaista/sahkokatkot

Jos vikaa ei löydy mökistä, se voi löytyä yhdistyksen vastuulla olevasta sähkökaapista tai sähköpääkeskuskesta. 

Soita silloin ja varaudu odottamaan:

Kaija Kumpukallio, p 040 589 7737

Ate Ruutuoksa, p. 0400 432964

Sinun on oltava paikalla vahinkojen välttämiseksi, kun automaattisulake käännetään takaisin päälle. Sähköjä saavat kytkeä päälle vain henkilöt, joilla on siihen yhdistyksen päivitetty lupa. Sähkökatkosta ja sulakkeen päällelaittamisesta pitää aina ilmoittaa yhdistykselle. Lisätietoa pj Kaija Kumpukalliolta.