Riihi

Omat Juhlat Riihellä?

Rippijuhlat, häät, nimenantojuhlat, polttarit, syntymäpäivät, lastenjuhlat, karonkat, läksiäiset… Kutsu vieraasi tänä kesänä upealle Riihelle! Ainutlaatuinen ympäristö henkii historiaa ja antaa mielikuvitukselle tilaa. Koristele kesäisesti tai teeman mukaisesti, kata pitkät pöydät illalliselle tai raivaa tilaa esityksille ja tanssille.

Varaa ajoissa

Riihellä järjestetään sekä yksityisiä että herttonomien yhteisiä tapahtumia. Varaustilanne näkyy oheisessa Riihen kalenterissa. Alla ovat varausohjeet, käyttöehdot sekä siivous- ja turvallisuusohjeet. Tulostettava muistilista on sivun alareunassa.

Suosi julkisia

Puutarhalle on lyhyt kävelymatka sekä Herttoniemen että Kulosaaren metroasemilta. Niillä on myös kaupunkipyörien asemat. Kipparlahden bussipysäkit ovat aivan vieressä (58, 551 sekä 81 Kulosaaren suuntaan).

Vieraspysäköintipaikkoja ei valitettavasti ole. HSL liityntäpysäköinti on K-Supermarket Hertan yhteydessä. Kivinokan virkistysalueen pysäköintialueet ovat lähellä, mutta tarkoitettu ensisijaisesti siellä vieraileville ja usein täynnä.

Riihen historiaa

Riihi ei alun perin ollut riihi vaan tupakkalato. Se on rakennettu vuoden 1750 maissa ja mainitaan ensimmäisen kerran Kulosaaren kartanon rakennusluettelossa vuonna 1805. Tällainen yli 250-vuotias puurakennus on Helsingissä harvinaisuus ja Riihemme onkin kaupunginmuseon suojelukohde. Lue lisää Riihen ja puutarhan historiasta.

Klikkaamalla kuvaa avautuu pdf-tiedosto, jonka voit myös tulostaa
Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Varaaminen

• Varauksia hoitaa Mirva Alavuotunki, alavuotunki.mirva@gmail.com
  • Riihen vuokra on maanantaista torstaihin 60 euroa /vrk ja perjantaista sunnuntaihin 150 euroa /vrk.
  • Vapaita vuokrausajankohtia voi tutkia Riihen varauskalenterista yllä.
  • Laskun eräpäivä on noin viikkoa ennen tilaisuuden päivää. Jos varaus perutaan eräpäivän jälkeen, maksua ei palauteta.

Käyttöehdot

• Tilaa vuokrataan yhdistyksen jäsenille, eikä sitä saa luovuttaa edelleen.
  • Tilassa saa olla korkeintaan sata henkilöä.
  • Riihen vuorokausi alkaa kello 10 ja päättyy seuraavana päivänä kello 10.
  • Äänekäs ja häiritsevä esiintyminen sekä kovaääninen musiikki on kielletty kello 23 - 07.
  • Vuokraaja sitoutuu huolehtimaan tilan ja ympäristön sekä vessojen siivouksesta. Jos siivous jätetään kokonaan tai osittain tekemättä, vuokraaja maksaa siivousyrityksen laskun.
  • Vuokraaja vastaa kaikesta vahingosta ja haitasta, joita tilan käytöstä mahdollisesti aiheutuu.
  • Vuokraaja valvoo grillin käyttöä. Sitä ei saa sytyttää metsäpalovaroituksen tai tiukennetun avotulikiellon aikana. Muutenkin on noudatettava erityistä varovaisuutta, etteivät kipinät sinkoile kohti rakennusta tai metsään. Grilli on sammutettava huolellisesti.
  • Kynttilöiden polttaminen Riihellä on kielletty.
  • Tupakointi Riihen sisällä ja sen välittömässä läheisyydessä on kielletty.
  • Yhdistys ei vastaa Riihelle jätettyjen tavaroiden säilymisestä.
  • Ilmoita huoltotarpeista tekstiviestinä huoltonumeroon 044 240 6197.

Tila, laitteet ja tarvikkeet

• 144 m2 jyhkeää puulattiaa, pöydät ja tuolit 60 henkilölle, lisäksi tuoleja ja penkkejä niin, että sata henkilöä mahtuu istumaan.
  • Keittiössä kahvin- ja vedenkeittimet sekä hella ja uuni. Kylmäsäilytystilana on jääkaappi-pakastin sekä kaksi suurta kylmiötä. Viileä vitriini helpottaa tarjoilujen esillepanoa. Keittiöön tulee lämmin vesi ja tiskit pestään käsin.
  • Vesivessat ovat läheisessä huoltorakennuksessa. Tuo itse riittävästi vessapaperia sekä halutessasi käsipyyhkeet.
  • Perusastiasto on 60 hengelle, kuohuviinilasit sadalle. Tuo itse kaikki muu, esim. kahvit, teet, sokerit, maidot, suodatinpaperit, pöytäliinat, lautasliinat, kertakäyttöastiat, kakkupaperit, leivinpaperit, foliot, tuorekelmut sekä rasiat ylimääräisille ruuille.
  • Siivousvälineet ovat riihen kaapissa.
  • Äänentoistolaitteiden käytöstä sovitaan erikseen.
  • Liputuksesta sovitaan erikseen.
  • Tavarat ja tarvikkeet saat tuotua Kivinokan puoleista huoltotietä, jota myös taksit voivat käyttää. Pysäköinti siinä on kuitenkin kielletty.
  • Vieraspysäköintipaikkoja ei ole, huomioithan muut mökkiläiset.

Turvallisuus-, siivous ym. ohjeet alla pdf-muistilistana, jonka voit myös tulostaa.