Syystiedote ja hallituksen kokoustiedote 8 / 2020

20.10.2020

SYYSTIEDOTE

Vesi on katkaistu 19.10. 2020.
Tyhjennä mökkisi vesijohdot ja käännä jakotukin hana talviasentoon (45 astetta). Lisätietoa täällä: https://www.herttoniemenspy.fi/tietoa-jasenille/vedet/

Viimeiset jäteastioiden tyhjennykset tapahtuvat seuraavasti:

Ma 19.10. Muovi

Ma 26.10. Seka, lasi, metalli

Ke 28.10. Kartonki

Viimeisten tyhjennysten jälkeen astiat viedään pois tai suljetaan.

Lehtimolokki tyhjennetään myös, aikataulu auki.

 

Omenalava viedään pois, kun se tulee 2/3 täyteen. Uutta ei tule.

 

Sen jälkeen urakoitsija vie pois orapihlaja- ja kurtturuusukasat. (Oikea puoli)

Sen jälkeen Hakevuori vie risut. (Vasen puoli)


Risujen sekaan ei saa laittaa perennanvarsia tai muuta pehmeää puutarhajätettä.

 

Leikkikentän ekovessa on käytössä läpi talven.

 

Ajoketju laitetaan lukkoon marraskuun alussa. Jos sinulla on välttämätöntä ajoa alueelle talvella, ota hyvissä ajoin etukäteen yhteyttä hspy.hallitus@gmail.com tai p. 040 589 7737.

 

Hyvää syksyä ja talvea kaikille!

 

Hspy:n hallitus

 

*********

 

Herttoniemen siirtolapuutarhayhdistys ry                                                            KOKOUSTIEDOTE 8/2020

Hallituksen kokous 24.9.2020

 

1. Ajankohtaiset asiat

Pioonitien suunnan ekovessan toteuttamispäätös siirtyy ensi vuodelle.

Uusi viihtyisä kirjasto on aloittanut toimintansa Riihellä ja kirjastotiimi on saanut ohjeet kirjojen talvisäilytykseen kaupunginmuseolta niin, etteivät kirjat pääse vastaisuudessa kostumaan ja keräämään hometta. Hallitus pyytää kirjastotoimikuntaa valmistelemaan linjauksen yhdistykselle lahjotettujen kirjojen säilyttämisestä ja kierrättämisestä niin, että ensi keväänä kirjaston toimintaan on selkeät periaatteet.

Valaistuksen parantaminen alueella nousee säännöllisesti esiin syksyisin. Varjostavat puut ja pensaat ovat ongelmallisia, ja niitä on nyt karsittu jonkin verran Kanervapolun  

Päätettiin arkistoida hallituksen kokouspöytäkirjat vain sähköisesti (Heeros). Vuosikokousten pöytäkirjat arkistoidaan lisäksi tulostettuina yhdistyksen huoltorakennuksella olevaan arkistoon.

Syyskokous järjestetään su 25.10.2020 kello 13.00 Setlementtitalon auditoriossa (Sturenkatu 11). Kutsu jäsenille on lähetetty postitse. Myös etäosallistuminen on mahdollinen.

2. Jäsenasiat

Hallitus muistuttaa jäseniä vuokrasopimuksen 7 §:n ehdoista (helsinkiläisyys), vaatimus koskee mökin kaikkia osakkaita. Kuolinpesän hoidossa mökki voi olla yhden vuoden. Aikaraja on sama, jos mökkiläinen muuttaa pois Helsingistä.

3. Talousasiat

Yhdistyksen taloudellinen tilanne on vakaa. Tapahtumat ovat tuottaneet yli budjetoidun summan.

4. Rakennusasiat

Rakennusohjeen tekstiluonnos on valmis ja se on jäsenten kommentoitavissa syyskokouksessa. Yhdistyksen päätös rakennusohjeesta tehdään kevätkokouksessa 2021, minkä jälkeen myös rakennusvalvonnan tulee se hyväksyä.

5. Tapahtumat ja talkoot

Syystalkoot järjestettiin lauantaina 26.9., ja työt saatiin hyvin tehtyä. Riihen katon sammalen poisto on tilattu, poisto jatkuu keväällä. Tapahtumien toteuttajille iso kiitos!

6.  Aluejärjestö ja siirtolapuutarhaliitto

Kaupungin ja siirtolapuutarhojen yhteiseen kokoukseen meiltä edustajiksi Kaija Kumpukallio ja Lari Rajantie. Koronan takia kokousta on siirretty. Taloudenhoitajien tapaamisessa Marjaniemessä oli käyty läpi mm. eri puutarhojen varainhankintaa ja talkootoimintaa. Todettiin, että Herttoniemen maksut ovat linjassa muiden kanssa. Investointeja on muilla puutarhoilla onnistuttu rahoittamaan keräämällä ylimääräisiä maksuja.

7. Hallituksen seuraava kokous on 3.12.2020

Asialistalla mm. vuosikertomus sekä syyskokouksen päätösten käsittely.